Gelecek Nesil Cinsellikle İlgilenmiyor Mu? Meğer gençler günümüzde daha az cinsel ilişkiye giriyormuş!
Cinsellik insanlığın doğal bir modülü olmasına rağmen bazı coğrafyalarda tabu olarak görülmeye devam ediyor. Ancak son zamanlarda cinsellik üzerine yapılan araştırmalar farklı bir gerçeği ortaya çıkardı: Genç nesiller daha az cinsel ilişkiye giriyor!
18-24 yaş arası gençler arasında yapılan araştırma, gençlerin cinselliğe bakış açılarının yaşlı nesillere göre değiştiğini ortaya koydu. Tamam da niye? Araştırmanın detayları ve nedenleri için buraya gelin. ?
Cinsellik var olduğu günden bu yana insanlık doğasının normal bir modülü olmasına rağmen, yaşadığımız coğrafya da dahil olmak üzere bazı ülkelerde üstü örtülü bir tabu olarak görülmektedir.
Cinsel sağlık eğitiminin olmaması ve gençlerin bu konular hakkında konuşmaktan çekinmesi gibi bir dizi faktör, insanların ağızdan ağza yanlış bilgiler öğrenmesine neden olur.
Özellikle koronavirüs pandemisi sonrası cinsel sağlık sorunları üzerine yapılan araştırmalar farklı bir gerçeği ortaya koyuyor: Günümüzde gençler ve yeni nesil cinsel ilişkilere daha az dahil oluyor.
2009 yılında 18-24 yaş arası erkeklerin yüzde 29’u, kadınların ise yarısı cinsel ilişkide bulunmadığını ve mastürbasyon yapmadığını söyledi. 2018’de bu oran erkeklerde yüzde 43’e, kadınlarda yüzde 74’e çıktı!
Yapılan araştırmalara göre bu durumun birinci nedeni genç neslin daha az alkol tüketmeye başlaması!
Genç yetişkin erkeklerde alkol tüketiminin azalması da büyük rol oynuyor ama en değerli sebeplerden biri erkeklerin bilgisayar oyunlarına olan ilgisinin artması.
Gençlerin yetişkinlere uygun içeriği izlemeye ve mastürbasyona olan ilgileri ve bir partnerle cinsel ilişkiye girme oranları azaldı.
Elbette bu durum ekonomik koşullarla yakından ilgili; Ailesiyle yaşamaya devam eden ve yetişkinliğe ulaştıktan sonra işsizlik sorunu yaşayan gençlerin oranı olarak cinsellik tercih edilen bir seçenek değildir.
Son sebep ise internet ve medyadaki cinsel içeriklere sıklıkla maruz kalan yeni nesil için cinsellik artık ‘tabu’ olmaktan çıkıyor.