Ekonomi

ECOGREEN Niğde projesinde

Denizli merkezli Ecogreen Power yatırımlarına devam ediyor. Güneş, biyogaz ve biyokütleye dayalı lisanslı enerji santralleri portföyüne sahip olan Denizlili Ecogreen Power, iki biyokütle ve bir biyogaz santrali projesi geliştirmeye ve uygulamaya devam ediyor.

Şirket, elektrik üretiminin yanı sıra biyogaz ve biyokütleye dayalı enerji üretimi yatırımlarının ardından organik ve organaminal gübre yatırımlarıyla gübre pazarında aktif bir oyuncu olmayı hedeflemektedir.

Geçen yıl YEKA GES-4 Niğde Bor-2 Enerji, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Güneş Enerjisine Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları ve İlişki Kapasiteleri Tahsisi ihalesi kazanılmıştı.

Ardından yatırımlarına hız veren şirket, santralin tasarım, mühendislik, tedarik ve devreye alma süreçleri için GE (General Electric) ile anlaştı.

Söz konusu 130 MWp’lik santral yatırımının 2023 yılı Ağustos ayında devreye alınması hedeflenmektedir.

“Örnek bir proje olacak”

Ecogreen Enerji Yönetim Konseyi Lideri Osman Uğurlu, hem teknoloji hem de çevre düzenlemesi olarak Türkiye’nin yenilenebilir enerji vizyonuna yakışır bir santral kuracaklarını belirtiyor. Uğurlu şöyle devam ediyor: “Ecogreen Energy, sadece yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapan ve biyogaz, biyokütle ve güneş enerjisi santralleri ile ülkemizin yenilenebilir enerjisine güç katan bir şirket. Kısa sürede büyük yatırımlar yaparak sektörde ciddi bir oyuncu haline geldik. YEKA-4 Niğde Bor-2 GES ihalesini kazanarak bu başarımızı taçlandırdık. Burada da her yönüyle örnek olacak bir projeyi ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

GE ile uluslararası ölçekte iş geliştirme vizyonları kapsamında bu projede çalışacaklarını belirten Osman Uğurlu, “Geçtiğimiz yıllarda GE’nin teknolojik donanımından ve deneyiminden faydalanmak bizim için önemli. Türkiye’de 70 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyor.

Bu santralde FLEXINVERTER Güneş Enerji Santrali teknolojisini kullanacağız. Proje aynı zamanda Güneş Enerji Santrali teknolojisinin tasarım, mühendislik, tedarik ve devreye alma süreçlerini de içeriyor.”

Hedef 600 MWe güç

Ecogreen Enerji’nin altı ilde güneş enerjisinde 27 megavat (MWe), üç ilde biyogaz santrallerinde toplam 7,5 MWe ve Denizli Biyokütle ve Honaz Biyokütle santrallerinde toplam 14,9 MWe elektrik enerjisi (MWe) bulunuyor. Sahip olduğu prestij ile yaklaşık 150 MWe gücünde İtalya’da proje geliştirme aşamasına gelen şirket, 2025 yılına kadar toplam 300 MWe güce ulaşmayı planlıyor. Şirket toplamda 300 MWe, toplamda 600 MWe güce ulaşmayı hedefliyor. 2023 yılının prestiji ile yurt içi ve yurt dışı projelerin hayata geçirilmesi ve ilgili yatırımlar ile birlikte 2024 yılında meclis yetkisi.

haber-sabanozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu