Balı bu şekilde tüketmeyin! Felç eder ve öldürür…
Tadı oldukça beğenilen ve kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen bal, sağlığa faydalarıyla biliniyor.
Bal, içerdiği antioksidanlar, vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir, yaraların iyileşmesini hızlandırabilir ve öksürüğü hafifletebilir. Ancak tüketim miktarına dikkat etmek önemlidir.
Aşırı tüketim yüksek şeker alımına neden olabilir. Artan şeker tüketimi tip 2 diyabet riskini artırabilir.
Ayrıca yüksek şeker tüketimi obezite ve kalp-damar hastalıkları gibi ciddi sorunlara yol açabiliyor.
Bunların dışında her şeyde olduğu gibi balı da yanlış tüketirseniz kötü sonuçlar doğurabilir.
Hele ki balı bu şekilde tüketirseniz…
Balı bu haliyle tüketmeyin!
İşlenmemiş veya pastörize edilmemiş bal, botulinum toksini içerebilecek bakteriler içerir. Bu toksin özellikle bebeklerde gıda zehirlenmesine neden olabilir. Solunum kaslarını bile felç ederek ölümcül sonuçlara yol açabilir.
Bu nedenle bir yaş altı bebeklere bal vermekten kaçınılmalıdır.